1. Boeken
  2. true crime boeken

Top 10 beste true crime boeken voor jou

 

Laatst bijgewerkt: 25 feb. 2024

De gruwelijkheden uit de wereld van echte misdaden kunnen soms schokkend zijn, maar ze bieden ook inzicht in de psychologie van een crimineel. True crime boeken bieden fascinatie die ervoor zorgt dat je gaat lezen en blijft lezen. Ons onderzoek gaat je helpen om de beste true crime boeken te vinden die er zijn. We hebben onze lijst samengesteld met de top 10 true crime boeken, om je de beste opties te geven waaruit je kunt kiezen. Dus pak je pen en papier en ga op zoek naar het perfecte boek dat bij je past.

Een top 10 true crime boeken vind je eenvoudig en snel op deze pagina. De beste true crime boeken vinden is geen makkelijke taak. Daarom zijn wij voor je aan de slag gegaan om de beste true crime boeken allemaal eenvoudig voor je op een rijtje te zetten.

Per persoon kan het natuurlijk verschillen welke true crime boeken de beste voor je is. Daarom hebben we ervoor gekozen om een top 10 true crime boeken op te stellen en geen top 3. Een goede true crime boeken vinden wordt door een top 10 gewoon een stuk makkelijker.

true crime boeken best getest

De beste true crime boeken zijn allemaal door ons getest. De best geteste true crime boeken zijn allemaal van uitstekende kwaliteit dus hier hoef jij je geen zorgen over te maken.

De testen hebben we samen gedaan met kenners die er daadwerkelijk verstand van hebben. Op die manier kunnen wij je verzekeren dat je de beste true crime boeken kunt vinden op onze website. Een true crime boeken kopen moet je namelijk met plezier kunnen doen zonder hier uren naar te hoeven zoeken.

Ontdek beste true crime boeken

Top tien uit de test. Je hoeft dus niet langer te zoeken om de beste true crime boeken te kunnen kopen. Je kunt de true crime boeken met elkaar vergelijken en de productomschrijvingen lezen zodat je precies weet welke goed bij je past.

Het is wel goed om zelf altijd nog even een vergelijking te maken. Zo kun je voorkomen dat je eventueel een true crime boeken koopt die niet helemaal bij je past. De top 10 true crime boeken is ideaal als referentie punt maar zelf nog even kijken wat handig is kun je beter wel doen.

Picture of Eduard
Eduard

Mijn naam is Eduard, een kantoorliefhebber en fervent reviewschrijver. Van pennen tot ergonomische stoelen, ik onderzoek en deel mijn inzichten. Mijn passie voor efficiëntie en comfort motiveert me om anderen te helpen de beste producten te kiezen. Met elke recensie streef ik ernaar om de kantoorervaring van mensen te verbeteren. Mijn toetsenbord is mijn penseel en mijn woorden zijn de verf waarmee ik de wereld van kantoorbenodigdheden tot leven breng. In elk artikel schuilt mijn streven naar geïnformeerde beslissingen en een productieve werkomgeving voor iedereen.

Top 10 true crime boeken van Kantoormaster.nl

Het kan ook nooit normaal.

5/5

Het kan ook nooit normaal is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in het politiewerk. Het boek is geschreven door de bekendste politieagent van Nederland, die een duidelijk beeld geeft van de verschillende aspecten van politiewerk die voor de meeste mensen verborgen blijven. Het boek geeft een kijk achter de schermen. Het maakt gebruik van verhalen over politie-ervaringen, analyses van verschillende gevallen en strategieën die politieagenten gebruiken om te handelen in moeilijke situaties. De schrijver geeft een eerlijke en open kijk op de politiewereld, met een mengeling van humor en serieuze analyses. Het boek is ook erg handig voor mensen die werken in de rechtshandhaving. Het bevat informatie over de verschillende technieken die politieagenten gebruiken, en laat je zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je de juiste beslissingen maakt als politiemedewerker. Verder krijg je ook tips over hoe je het beste kunt communiceren met verschillende soorten mensen en hoe je een situatie kunt de-escaleren. Het kan ook nooit normaal is een boek dat je echt een eerlijke kijk geeft op de politiewereld. Het bevat veel informatie en tips waarmee je jouw kennis van politiewerk kunt vergroten. Het boek is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in.

Penoze Hugo.

5/5

Unknown

John van den Heuvel.

5/5

John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging, biedt een intieme kijk in het leven van de misdaadverslaggever, die al vijf jaar zijn vrijheid is kwijtgeraakt als gevolg van de Mocro-maffia. Collega-journalist Bert Dijkstra heeft maandenlang samen met John van den Heuvel besteed en samen hebben ze meerdere plekken bezocht, waaronder de RTL Boulevard-studio, de extra beveiligde rechtbank De Bunker, het PSV-stadion en de rechtbank in Amsterdam. Dit boek biedt een onthullende kijk achter de schermen van een leven dat voortdurend onder dreiging staat, maar laat tegelijkertijd zien hoe John van den Heuvel erin slaagt om te genieten van het leven en met zijn onthullingen bij De Telegraaf en bij RTL Boulevard te scoren. John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging, is een ontwapenend boek over de harteloze misdaad en de man die laat zien dat je, ondanks alles, in staat bent je hart te laten spreken.

Wraak.

5/5

Wraak is het boek waar iedereen al wekenlang naar uitkijkt. Het vervolg op de bestseller Mocro Maffia neemt je mee naar de wereld van verraad en wraak. Met als centrale personage de gevreesde ex-crimineel Richard de Wit, krijg je een kijkje in het leven van de Amsterdamse onderwereld. Richard zit in een web van geheimen en onthullingen en moet op zoek gaan naar de waarheid. Wraak is geschreven door de bekende Nederlandse auteur Abdelkader Benali. Het boek is een echte pageturner, waarin het verhaal net zo hard versneld als de spanning. Lees zelf hoe Richard de Wit de strijd aangaat met de maffia en de duistere kanten van de stad onthult. Wraak is een boek dat je niet snel zult vergeten.

True Crime Wij willen gangster worden.

5/5

True Crime: Wij willen gangster worden, brengt je terug naar de spannende wereld van de Amsterdamse onderwereld. Je krijgt een unieke kijk op deze criminelen, hun vergrijpen en hun beroemde ontvoering. Jouw avontuur begint bij de ontvoering van Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer in november 1983. Je komt erachter dat de achtergrond van deze vier criminelen diep geworteld is in de Amsterdamse onderwereld. Daarnaast ontdek je dat deze criminelen al jarenlang betrokken waren bij een aantal gewelddadige overvallen die nooit opgelost werden. Ga terug naar deze tijd en ervaar wat er gebeurde, tijdens dit spannende avontuur. True Crime: Wij willen gangster worden biedt een fascinerende kijk op deze wereld. Leer meer over deze ‘bloedgabbers’, hun vergrijpen en hun beroemde ontvoering. Laat je meeslepen door de mysterieuze wereld van de Amsterdamse onderwereld en kom erachter wat er gebeurde.

Mijn vader de sekteleider.

5/5

In Mijn vader de sekteleider geeft Rachel Jeffs een indringende blik in haar jeugd in deze polygame sekte. Na de veroordeling van haar vader, moest Rachel de harde realiteit onder ogen zien van de wereld waarin zij was opgegroeid. Zij besluit om de ketenen die haar omgeven te doorbreken en ontsnapt uit de sekte. Het verhaal geeft een kijkje in de psychologische dwang waaronder leden van deze sekte leven, evenals de harde realiteit die Rachel moet aanvaarden als ze probeert te ontsnappen. Rachels moedige verhaal is een baken van hoop voor iedereen die probeert te ontsnappen aan religieus extremisme of persoonlijke obstakels. Met herkenbare personages en een ongekende reis vol vertrouwen, moed en liefde, is Mijn vader de sekteleider een boek dat je zeker zal aanspreken. Rachel Jeffs' onvermoeibare verlangen naar vrijheid, kracht en liefde voor de mensheid is een inspirerende wake-up call voor de lezer. Dit boek is een onmisbaar verhaal dat lezers uitnodigt om meer inzicht te krijgen in het leven van religieuze extremisten en hun gezinnen.

Een moord kost meer levens.

5/5

Een moord kost meer levens is het verhaal van Paul Spruit, een jongeman wiens leven volledig omgegooid wordt na de arrestatie van zijn vader voor de moord op twee kinderen. Terwijl de familie nog steeds niets weet van de misdaden van de vader, wordt de situatie thuis steeds gespannener. Pauls moeder haalt haar ex-man in huis, die gewelddadig is. In blinde woede steekt Paul zijn stiefvader dood en dumpt het lijk bij een kerkhof. Dit is het begin van een criminele achtbaan, waarin Paul uiteindelijk allerlei moorden bekent waar hij niets mee te maken heeft. Dit boek, geschreven door Peter R. de Vries, is een aangrijpend verhaal over de gevolgen van de misdaad. De geheel herziene editie bevat een uitgebreid voorwoord waarin Peter R. de Vries terugkijkt op de totstandkoming van het boek. Het is een boek dat laat zien hoe een enkele moord veel meer levens kan kosten dan we soms denken. Pauls verhaal heeft hem geleerd dat je je als mens nooit moet laten meeslepen door je eigen blinde woede.

De heks van Anjum.

5/5

De heks van Anjum is een boeiende, spannende thriller waarin de lezer stap voor stap mee kan gaan in de zaak. De lezer krijgt de kans om de vraag te beantwoorden die al die jaren in het Friese Anjum leeft: is Marjan van der E. een moordenaar of een slachtoffer? In deze roman worden de lezers meegenomen naar het Friese Anjum, waar de spanning voelbaar is en de verdenkingen rond de vermeende heks bijna boven de daken uitkomen. Het verhaal laat de lezer kennismaken met de personages in deze bizarre zaak, die het dorpje in een thriller veranderen. De mysterieuze moorden vormen het middelpunt van het verhaal. Er wordt niet alleen gespeculeerd over het motief van de dader, maar ook over de vraag of Marjan van der E. de moorden veroorzaakt heeft of dat er een andere dader aan het werk is geweest. Zo krijgen de lezers de kans om stap voor stap te ontrafelen wat er precies gebeurd is.

De gevaarlijkste man van de wereld.

5/5

Karl Lee, ook wel bekend als Li Fangwei, staat bekend als de gevaarlijkste man van de wereld. De FBI heeft al een beloning van vijf miljoen dollar uitgeloofd voor degene die hem kan vinden, maar tot op heden is dat nog niemand gelukt. Hij is een gewetenloze wapenhandelaar die alles kan leveren, van kruisraketten tot andere gevaarlijke wapens. Hij is de hofleverancier van Iran, en staat bekend als Rocketman. Er wordt al een lange tijd gezocht naar deze beruchte figuur. De CIA, de NSA, MI6 en de Mossad hebben al jarenlang hun uiterste best gedaan om hem te vinden, maar helaas, telkens weer wist hij te ontsnappen. Uiteindelijk besluiten de auteurs van de Panama Papers, Bastian Obermayer en Frederik Obermaier, om zelf op zoek te gaan naar deze mysterieuze figuur. Ze volgen zijn spoor over vier continenten en gaan uiteindelijk naar de poorten van zijn grootste fabriek. Daar gaan ze naar binnen om hun onderzoek te voltooien.

John van den Heuvel.

5/5

John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging, biedt een unieke kijk achter de schermen waarin een leven met voortdurende dreiging wordt uitgebeeld. De bekende misdaadverslaggever John van den Heuvel staat al vijf jaar bovenaan de dodenlijst van de Mocro-maffia, waardoor hij zijn vrijheid niet meer kan genieten. Zijn collega Bert Dijkstra heeft maandenlang mee mogen gaan op pad met John van den Heuvel. Samen hebben ze bezoeken gebracht aan allerlei locaties, zoals de RTL Boulevard studio, de extra beveiligde rechtbank De Bunker, het PSV-stadion en rechtbank Amsterdam. John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging biedt een persoonlijk en indringend beeld van het leven van deze misdaadverslaggever. Niet alleen worden de gevaren in zijn leven uitgelicht, maar ook zijn ontwapenende kijk op het leven. Zo leest u in dit boek verhalen over hoe hij erin slaagt om te genieten van het leven, ondanks de voortdurende dreiging. Ook komt u meer te weten over de opmerkelijke onthullingen die John van den Heuvel maakte in De Telegraaf en bij RTL Boulevard.

Ons laatste woord over de true crime boeken vergelijking

Wij hebben nog wel enkel advies over de top 10 true crime boeken.

Ondanks dat we een goede kant en klare top 10 van de beste true crime boeken hebben samengesteld voor je is het alsnog aan te raden om zelf nog wat onderzoek te doen naar de vele verschillende true crime boeken. Dit kun je eenvoudig doen door een lijstje op te stellen met eisen die jij hebt voor een nieuwe true crime boeken. Aan de hand van dit lijstje kun je dan op zoek naar de beste true crime boeken voor jezelf.

Conclusie van deze true crime boeken vergelijking

Al met al kunnen we zeggen dat je nu een goede lijst hebt met top 10 true crime boeken. Ze zijn allemaal geschikt om je kennis uit te breiden en je persoonlijke interesses te verdiepen. Deze boeken laten je de duistere wereld binnen van misdaad, de daders, de slachtoffers en de wet. We hopen dat deze selectie ervoor heeft gezorgd dat je een helder beeld hebt gekregen van de verschillende true crime boeken en waarom je er een moet lezen. Wees er echter van bewust dat er veel meer true crime boeken zijn. Als je op zoek bent naar nog meer informatie of nieuwe ideeën, kun je touwtrekken met deze top 10. Blijf zoeken naar meer objectieve informatie over het genre en maak je eigen lijst met aanbevelingen. Daarmee zal je niet alleen je leeservaring verrijken, maar ook een gevoel van voldoening ervaren. Ben je enthousiast geworden over de wereld van true crime boeken? Laat het ons weten in de comments!

Disclaimer: bij kantoormaster.nl delen we reviews over true crime boeken en geven we onze top 10 van de beste true crime boeken. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor de true crime boeken of met zaken rondom de verkoop.

Gepubliceerd op: 4 apr. 2023

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over deze true crime boeken vergelijking

Nu vraag jij je waarschijnlijk af waarom er een top 10 true crime boeken is. We hebben deze top 10 natuurlijk niet zomaar opgesteld. We hebben dit gedaan zodat iedereen op een snelle en eenvoudige manier de ideale true crime boeken kan vinden. 

Het is erg irritant als je uren moet zoeken naar de ideale true crime boeken. Daarom hebben we besloten om een top 10 samen te stellen. Hierbij hebben we gekeken naar true crime boeken ervaringen, maar ook naar de kwaliteit of de extra mogelijkheden die er zijn.

De true crime boeken bestellen doe je niet iedere dag. Daarom is het wel goed om te weten dat je een bestelling niet bij ons plaatst. De bestelling wordt bij één van onze partners geplaatst. Wij verkopen zelf verder geen true crime boeken. De partners waar wij mee samen werken zijn zeer betrouwbaar en kun je op rekening. 

De bestelling plaats je dan ook via hun website. Bij ons kun je op een knop klikken dat je door gestuurd wordt naar de ideale true crime boeken. Bij die website kun je dan de bestelling plaatsen. Binnen enkele werkdagen ontvang jij dan je ideale true crime boeken.

Wij hebben zelf de top 10 true crime boeken opgesteld. Dit doen we samen met kenners die echt weten waar ze het over hebben. Daarom kunnen wij ook met zekerheid zeggen dat alleen de beste true crime boeken op onze website staan. Dat is voor ons namelijk een erg belangrijk aspect. 

De top 10 true crime boeken wordt bepaald door ons, maar de true crime boeken ervaringen worden hier wel in mee genomen. Op die manier nemen we toch de mening van onze klanten mee. Op die manier kunnen we met zekerheid zeggen dat het de beste true crime boeken zijn die er op dit moment verkrijgbaar zijn.

Na onze true crime boeken vergelijking is Het kan ook nooit normaal. de true crime boeken die best getest is. 

Nu kan het natuurlijk zijn dat deze Het kan ook nooit normaal. niet de true crime boeken is die het beste aansluit bij de producteigenschappen die jij zoekt.

Dan kan je makkelijk een andere true crime boeken uit de top 10 kiezen, het zijn namelijk alle 10 goede true crime boeken. Je zult zonder meer een goede aankoop doen als je de true crime boeken uitkiest die het beste aansluit bij jouw wensen.