1. Boeken
  2. boek over beleggen

Top 10 beste boeken over beleggen voor jou

 

Laatst bijgewerkt: 25 feb. 2024

Investeren in de financiële markt is een enorm populair onderwerp geworden in het afgelopen decennium. Als je wilt weten wat de beste boeken over beleggen zijn, kun je echter door een grote hoeveelheid informatie gaan, waardoor je misschien wat verloren raakt in de wereld van boek over beleggen. Daarom zijn wij hier om je de top 10 boeken over beleggen te tonen. Met een goed begrip van deze boeken kun je je kennis en vaardigheden op het gebied van beleggen vergroten. Ben je geïnteresseerd om meer te weten te komen over de top 10 boeken over beleggen? Onze onderzoekers hebben de moeite genomen om de beste boeken uit te zoeken. Je hoeft ze alleen maar te doornemen en je kunt de juiste keuze maken die het beste bij je past. Blijf lezen om meer te weten te komen over wat wij je te bieden hebben!

Een top 10 boeken over beleggen vind je eenvoudig en snel op deze pagina. De beste boeken over beleggen vinden is geen makkelijke taak. Daarom zijn wij voor je aan de slag gegaan om de beste boeken over beleggen allemaal eenvoudig voor je op een rijtje te zetten.

Per persoon kan het natuurlijk verschillen welke boeken over beleggen de beste voor je is. Daarom hebben we ervoor gekozen om een top 10 boeken over beleggen op te stellen en geen top 3. Een goede boek over beleggen vinden wordt door een top 10 gewoon een stuk makkelijker.

boeken over beleggen best getest

De beste boeken over beleggen zijn allemaal door ons getest. De best geteste boeken over beleggen zijn allemaal van uitstekende kwaliteit dus hier hoef jij je geen zorgen over te maken.

De testen hebben we samen gedaan met kenners die er daadwerkelijk verstand van hebben. Op die manier kunnen wij je verzekeren dat je de beste boeken over beleggen kunt vinden op onze website. Een boeken over beleggen kopen moet je namelijk met plezier kunnen doen zonder hier uren naar te hoeven zoeken.

Ontdek beste boeken over beleggen

Top tien uit de test. Je hoeft dus niet langer te zoeken om de beste boek over beleggen te kunnen kopen. Je kunt de boeken over beleggen met elkaar vergelijken en de productomschrijvingen lezen zodat je precies weet welke goed bij je past.

Het is wel goed om zelf altijd nog even een vergelijking te maken. Zo kun je voorkomen dat je eventueel een boek over beleggen koopt die niet helemaal bij je past. De top 10 boeken over beleggen is ideaal als referentie punt maar zelf nog even kijken wat handig is kun je beter wel doen.

Picture of Eduard
Eduard

Mijn naam is Eduard, een kantoorliefhebber en fervent reviewschrijver. Van pennen tot ergonomische stoelen, ik onderzoek en deel mijn inzichten. Mijn passie voor efficiëntie en comfort motiveert me om anderen te helpen de beste producten te kiezen. Met elke recensie streef ik ernaar om de kantoorervaring van mensen te verbeteren. Mijn toetsenbord is mijn penseel en mijn woorden zijn de verf waarmee ik de wereld van kantoorbenodigdheden tot leven breng. In elk artikel schuilt mijn streven naar geïnformeerde beslissingen en een productieve werkomgeving voor iedereen.

Top 10 boeken over beleggen van Kantoormaster.nl

Beleggen voor Dummies.

5/5

Beleggen voor Dummies biedt je een unieke kans om je rendementskansen te vergroten. Met deze compleet nieuwe editie krijg je up-to-date informatie over verschillende beleggingen, zoals aandelen, beleggingsfondsen, obligaties, trackers en meer. Dankzij het beleggingsplan kun je ontdekken hoe je je geld kunt laten groeien. Met behulp van waardevolle strategieën en tips kies je de juiste beleggingen voor jouw doel. Naast deze informatie biedt Beleggen voor Dummies je een unieke kijk in de wereld van beleggen. Je leert meer over risicomanagement, waardebepaling van aandelen, verschillende beleggingsopties en meer. Daarnaast biedt het boek ook een overzicht van de kosten, wat je helpt je beleggingskosten te verlagen. Met deze kennis heb je alles wat je nodig hebt om succesvol te beleggen.

Over geld praat je wel.

5/5

Unknown

De intelligente belegger.

5/5

De Intelligent Investor is een klassieker op het gebied van beleggen. Het boek, dat geschreven is door Benjamin Graham, is een must voor elke belegger. Het boek staat vol met adviezen en strategieën die zijn ontwikkeld door een van de meest gerespecteerde investeringsdeskundigen uit de 20e eeuw. In De Intelligent Investor krijgt de lezer verstandige raad over hoe hij zijn beleggingen slim moet plannen en beheren. Het boek biedt heldere adviezen over hoe je kunt investeren in zowel aandelen als obligaties. Ook deelaspecten als het bepalen van de juiste prijs, het verkrijgen van het juiste rendement, het vermijden van grote verliezen en het maken van goede investeringsbeslissingen worden in dit boek behandeld. De Intelligent Investor is een uitstekende bron voor nieuwe en ervaren beleggers. Het boek biedt een duidelijk overzicht van de basisprincipes van beleggen, waardoor het een waardevolle aanvulling is op de kennis die je door de jaren heen hebt opgebouwd. Met de inzichten uit dit boek kun je je portefeuille versterken en je financiële doelen bereiken.

De psychologie van geld.

5/5

De psychologie van geld helpt u begrijpen waarom mensen de financiële beslissingen maken die ze maken. Door de verhalen van Morgan Housel te lezen, kunt u zien hoe de mensheid zich ontwikkelt met betrekking tot geld. U leert bijvoorbeeld hoe mensen omgaan met schuld, hebzucht en rijkdom, en hoe deze de levens van mensen beïnvloeden. U zult ook inzicht krijgen in de complexe psychologie van geld en hoe deze werkt. U krijgt lessen over hoe u uw financiële toekomst kunt plannen, hoe u gedrag kunt veranderen om meer geld te verdienen, en hoe u uw geld kunt beheren om meer geluk te creëren. Bovendien leert u hoe u geld kunt omzetten in investeringen om uw financiële toekomst te verzekeren. Met De psychologie van geld krijgt u een dieper inzicht in hoe geld werkt en wat voor invloed het heeft op uw leven.

De beleggingsillusie.

5/5

De beleggingsillusie is een klassieker waar al meer dan 10.000 exemplaren van verkocht zijn. Het boek van Marius Kerdel en Jolmer Schukken is een must voor iedereen die zijn vermogen op een verstandige manier wil laten groeien. In deze twaalfde druk wordt een geraffineerde illusie onderzocht die door veel vermogensbeheerders en beleggingsfondsen in stand wordt gehouden. Ze claimen dat ze de markt kunnen verslaan, maar het netto beleggingsresultaat van de klant is bijna altijd slechter dan het gemiddelde van de markt. Wat maakt dat mensen hun geld toch aan deze partijen blijven toevertrouwen? De auteurs geven antwoord op deze vraag en leggen de psychologie van het beleggen uit. Ook nemen ze je mee terug naar de basis met een praktische en toegankelijke oplossing en drie vuistregels om zelf je vermogen eenvoudig en verstandig te beleggen. Met deze kennis heb je de tools om je vermogen op een verstandige manier te beheren en je vermogen te laten groeien.

Heavy Metal.

5/5

Heavy Metal van Jan Longeval is een fascinerend boek dat de geschiedenis, het gebruik en de toekomst van goud in kaart brengt. In het boek onderzoekt Longeval de unieke chemische eigenschappen van dit edelmetaal en ontkracht hij tal van misverstanden. Verder bekijkt hij ook de oorsprong, de gouden draad door de wereldgeschiedenis en de rol van goud in een nieuw economisch bestel. Ook toont hij aan dat banken bijna ongelimiteerd krediet kunnen verstrekken in een wereld waar goud geen anker meer is van het financiële systeem. Met Heavy Metal geeft Jan Longeval een verfrissende kijk op goud. Hij behandelt op een boeiende manier de economische en monetaire inzichten, en stelt voor dat goud een rol moet spelen in je beleggingsportefeuille. Met het groeiende wantrouwen dat er heerst, is goud een waardevolle asset. Je kunt erop vertrouwen dat het geld van God nooit zijn luister verliest.

The New Case for Gold.

5/5

Ze zeggen dat John Maynard Keynes goud een 'barbaars relikwie' heeft genoemd. Ze zeggen dat er niet genoeg goud is om financiën en handel te ondersteunen. Ze zeggen dat de goudvoorraad niet snel genoeg kan toenemen om de wereldwijde groei te ondersteunen. Ze hebben het mis. In The New Case for Gold legt James Rickards uit waarom goud een van de veiligste activa is voor beleggers in tijden van politieke onstabielheid en marktschommelingen, en hoe elke belegger goud moet opnemen in zijn of haar portefeuille. Aan de hand van historische casestudies, monetaire theorie en zijn persoonlijke ervaring als belegger, stelt Rickards dat goud een onderdeel moet zijn van elke voorzichtige belegger. James Rickards is de bestverkopende auteur van Currency Wars en The Death of Money. Hij is portefeuillebeheerder bij West Shore Group en adviseur op het gebied van internationale economie en financiële bedreigingen voor het Department of Defence en de Amerikaanse inlichtingendienst. Hij diende als bemiddelaar bij de eerste financiële oorlogssimulaties die door het Pentagon werden georganiseerd. Goud is een kostbaar edelmetaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt als een vorm van waardeopslag en waardetransacties. Het is een van de meest kostbare en meest stabiele bronnen van waarde ter wereld. In The New Case for Gold legt James Rickards uit hoe goud een belangrijke rol kan spelen in het hedgen van risico's en het vergroten van rendementen. Hij legt uit hoe goud gebruikt kan worden om de risico's te verminderen en de kans op rendementen te vergroten. Hij geeft gedetailleerde inzichten in hoe goud kan worden gebruikt als een effectief middel van waardeopslag en waardetransacties. Met praktische tips en adviezen kan iedereen met een gedegen kennis van goudstrategieën zijn of haar investeringen verbeteren.

Haerlem Reeks 20 Spaanse ooggetuigen over het beleg van Haarlem (1572-1573).

5/5

De Haerlem Reeks 20 Spaanse ooggetuigen over het beleg van Haarlem (1572-1573) biedt een unieke kijk op de belegering van de stad. In deze bundel zijn 138 teksten bijeengebracht die geschreven zijn door Spaanse ooggetuigen. De teksten tonen de ervaringen tijdens de belegering, het verloop en de uiteindelijke overgave van de stad aan Filips II. Er is veel aandacht besteed aan de details van het beleg, waardoor de lezer een echt beeld krijgt van wat er destijds is gebeurd. De teksten geven inzicht in de krijgskundige strategie van de Spaanse generaals en de belevenissen van de burgers van Haarlem. Om de teksten voor iedereen toegankelijk te maken zijn ze vertaald in hedendaags Nederlands door Barbara Kooij. Deze bundel is een belangrijke bron van informatie voor iedereen die meer wil weten over de belegering van Haarlem in de 16e eeuw. Deze bundel is een waardevolle toevoeging voor de geschiedenis van de Opstand. Het biedt een unieke kijk op een gedenkwaardig moment in de geschiedenis van Nederland. De ooggetuigenverslagen gaan dieper dan de algemeen bekende feiten en verschaffen de lezer een meer persoonlijke kijk op de belegering. De teksten zijn afkomstig uit verschillende archieven, waaronder dat van de familie Alva, die een belangrijke rol speelde tijdens de belegering. Door deze bundel krijgt de lezer een uniek inzicht in de geschiedenis van de 16e eeuw.

Mind Over Markets 2nd.

5/5

Mind Over Markets 2nd is een praktisch handboek waarmee je een begrip kunt ontwikkelen van marktgedrag en je kunt zien hoe je met de kansen in je voordeel kunt handelen. Het boek wordt georganiseerd rond de vijf basisstappen van het leerproces. Hiermee kun je de logica achter de Market Profile begrijpen en toepassen in de werkelijkheid. Je leert de marktdynamiek te interpreteren door middel van de organisatie van prijs, tijd en volume. Het boek helpt je bij het ontwikkelen van een beter begrip van de markt. Je krijgt een breder perspectief en je krijgt bovendien toegang tot krachtige technieken die je kunnen helpen je kansen te verbeteren. Ook krijg je de kans om de markt beter te begrijpen en je krijgt meer kennis over hoe je de markt kunt beïnvloeden met je handelsbeslissingen. Daarnaast ontdek je hoe je je risico's kunt beheersen en hoe je succesvol kunt zijn in het handelen in de markt.

De wereld van het geld.

5/5

Kom erachter hoe het financiële systeem werkt en bekijk de wereld van het geld vanuit een ander perspectief. In De wereld van het geld leren Joost Jonker en Oscar Gelderblom je de geschiedenis van de financiële wereld, de wereld van economische macht en politieke veranderingen. Ze gaan in op de vraag hoe geld is ontstaan en evolueert. In De wereld van het geld staan een aantal interessante onderwerpen centraal. Zo komen onder andere inflatie, rente, schulden, krediet, speculatie en financiële instellingen aan bod. Verder wordt er dieper ingegaan op de politieke en economische gevolgen van de financiële wereld. Neem bijvoorbeeld de Europese schuldencrisis of de Amerikaanse subprime-crisis. De wereld van het geld is een krachtig boek dat je leert hoe je kunt navigeren in de financiële wereld en je leert hoe je je geld kunt beheren. Je krijgt inzicht in de geschiedenis en de huidige situatie. Met behulp van deze kennis kun je meer begrijpen van de kracht en de kwetsbaarheid van het financiële systeem. Al met al een must-read voor iedereen met een financiële achtergrond.

Ons laatste woord over de boeken over beleggen vergelijking

Wij hebben nog wel enkel advies over de top 10 boeken over beleggen.

Ondanks dat we een goede kant en klare top 10 van de beste boeken over beleggen hebben samengesteld voor je is het alsnog aan te raden om zelf nog wat onderzoek te doen naar de vele verschillende boeken over beleggen. Dit kun je eenvoudig doen door een lijstje op te stellen met eisen die jij hebt voor een nieuwe boek over beleggen. Aan de hand van dit lijstje kun je dan op zoek naar de beste boek over beleggen voor jezelf.

Conclusie van deze boeken over beleggen vergelijking

Wij hopen dat het je geholpen heeft bij het kiezen van de beste boek over beleggen. We hebben een selectie gemaakt van 10 boeken, waaruit je de meest geschikte voor jouw situatie kunt kiezen. Wanneer je twijfelt of je vragen hebt, kun je ons altijd contacteren. We willen je bedanken voor het lezen van het artikel en hopen dat je er wat aan hebt gehad. Wij wensen je veel succes met je beleggingsstrategie en hopen dat deze je gaat helpen bij het behalen van je doelen.

Disclaimer: bij kantoormaster.nl delen we reviews over boeken over beleggen en geven we onze top 10 van de beste boeken over beleggen. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor de boeken over beleggen of met zaken rondom de verkoop.

Gepubliceerd op: 4 apr. 2023

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over deze boeken over beleggen vergelijking

Nu vraag jij je waarschijnlijk af waarom er een top 10 boeken over beleggen is. We hebben deze top 10 natuurlijk niet zomaar opgesteld. We hebben dit gedaan zodat iedereen op een snelle en eenvoudige manier de ideale boek over beleggen kan vinden. 

Het is erg irritant als je uren moet zoeken naar de ideale boek over beleggen. Daarom hebben we besloten om een top 10 samen te stellen. Hierbij hebben we gekeken naar boek over beleggen ervaringen, maar ook naar de kwaliteit of de extra mogelijkheden die er zijn.

De boek over beleggen bestellen doe je niet iedere dag. Daarom is het wel goed om te weten dat je een bestelling niet bij ons plaatst. De bestelling wordt bij één van onze partners geplaatst. Wij verkopen zelf verder geen boeken over beleggen. De partners waar wij mee samen werken zijn zeer betrouwbaar en kun je op rekening. 

De bestelling plaats je dan ook via hun website. Bij ons kun je op een knop klikken dat je door gestuurd wordt naar de ideale boek over beleggen. Bij die website kun je dan de bestelling plaatsen. Binnen enkele werkdagen ontvang jij dan je ideale boek over beleggen.

Wij hebben zelf de top 10 boeken over beleggen opgesteld. Dit doen we samen met kenners die echt weten waar ze het over hebben. Daarom kunnen wij ook met zekerheid zeggen dat alleen de beste boeken over beleggen op onze website staan. Dat is voor ons namelijk een erg belangrijk aspect. 

De top 10 boeken over beleggen wordt bepaald door ons, maar de boek over beleggen ervaringen worden hier wel in mee genomen. Op die manier nemen we toch de mening van onze klanten mee. Op die manier kunnen we met zekerheid zeggen dat het de beste boeken over beleggen zijn die er op dit moment verkrijgbaar zijn.

Na onze boeken over beleggen vergelijking is Beleggen voor Dummies. de boek over beleggen die best getest is. 

Nu kan het natuurlijk zijn dat deze Beleggen voor Dummies. niet de boek over beleggen is die het beste aansluit bij de producteigenschappen die jij zoekt.

Dan kan je makkelijk een andere boek over beleggen uit de top 10 kiezen, het zijn namelijk alle 10 goede boeken over beleggen. Je zult zonder meer een goede aankoop doen als je de boek over beleggen uitkiest die het beste aansluit bij jouw wensen.